reklaam

Hinnaalandusi erinevatel arendusprojektidel kokku: 457
Kogumaht: -802 858 643 EEK
-1 mld EEK tasemeni jäänud hinnalanguseid -197 141 357 EEK eest

Friday, December 7, 2007

Irolin OÜ meelitab VW Touareg´iga kinnisvaraostjaid

Boksi hind enne 4 100 000 EEK, nüüd 4 400 000 EEK kuid kaasa 700 000 EEK maksav VW Touareg.

Irolin OÜ meelitab ostjaid VW Touareg´i pakumisega. Tanni tee 24 vajab müümist ja müügi õhutamiseks antakse nüüd VW Touareg kaasa. Tegemist on sisuliselt varajatud hinnalangusega. Arendaja võiks kohe hinna korralikult alla lasta, saaks kaubast kiiresti lahti. Mul tekib küsimus, et kas see VW Touareg on arendaja enda buumi tipul sama raha sissevoolu jätkumist prognoosides soetatud autoga mida nüüd ei jõua enam turu jahtumisest põhjustatud tulude vähenemise tõttu üleval pidada või liisingut maksata või? :D Kahju küll, aga kogu see arendajate, maaklerite ja ehitajate klann kes viimastel aastatel on ülihästi elanud, need peavad nüüd oma rahakotiraudasid oluliselt koomale tõmbama. Boonuseid pole enam nii palju, läbimüügi pealt tasu ei tule enam nii palju, hinnad ei tõuse enam, ehitustööd ei jätku enam. (vt ka seda kuidas Eestis hakkab likviidsust vaikselt väheks jääma, kuidas müüdavate objektide arv aina kasvab sel ajal kui müük on sisuliselt surnud, kuidas ehitusmaht väheneb) Järgmise nädala olulisem macro jõuab ka KVKV blogisse. Vaatame mida SKP kolmanda kvartali ja kinnisvaratehingute kolmanda kvartali numbrid teevad. Midagi head oodata pole. Kiire ja raske maandumise stsenaarium on hetkel käimas, pehme maandumine on juba ammu kõrvale heidetud.

Tanni tee 24, Tiskre küla, Harku vald. 7 Detsmber 2007



Hinnakiri: http://www.irolin.ee/index.php/mod/site/act/nav/id/45

3 comments:

Anonymous said...

Tere, vaatsin graafikut KVKV poolt jälgitavate korterite müügiaktiivsus ja tekkis küsimus millest tulebeb, et müügiaktiivsus osadel päevadel on negatiivne.

KVKV said...

See tuleneb asjaolust, et mõnikord on korter nt broneeritud, aga kui ostuhuviline laenu ei saa, siis korter vabastatakse uuesti müügiks. Korter on tagasi müüki tulnud. Järelikult sel päeval oli tagasi müüki tulekuid rohkem kui müügist välja minekuid.

Anonymous said...

Täname huvi pärast meie firma kohta ning müügis olevaid kinnisvara objektide kohta.

Tahaks täpsustada VW Touareg´i kohta. See ei ole uus sõiduk hinnaga 700 000.-eek, vaid firma juhil kasutusolev sõiduk umbes 450 000.-eek. Firma juht tegeleb selle müügiga sest soovib osta uut Porshe Cayenne. Mõte Jõulupakkumises oli see et üheaegselt soodsalt müüa maja ja sõiduk.

Lugupidamisega,

OÜ Irolin